Gent passant-se llibres.
Cadena humana a Riga per traslladar els llibres de l'antiga biblioteca a la nova seu.
Riga

15.000 persones fan una cadena humana a Riga per traslladar els llibres de l'antiga biblioteca a la nova seu

Unes 15.000 persones participen en una cadena humana a Riga per traslladar els llibres de l'antiga biblioteca a la nova seu i recordar el seu procés cap a la independència ara fa 25 anys. És l'acte central de l'any cultural europeu, que comença aquest cap de setmana al país bàltic.

RedaccióActualitzat

Unes 15.000 persones participen en una cadena humana a Riga, a Letònia, per traslladar els llibres de l'antiga biblioteca a la nova seu. És l'acte central de l'any cultural europeu, que comença aquest cap de setmana al país bàltic.

Entre els actes destacats hi haurà concerts, dansa, teatre i activitats culturals diverses.

Un dels punts centrals d'aquest cap de setmana inaugural és una simbòlica acció multitudinària que s'ha concretat en una cadena humana que vol recordar la que fa 25 anys reivindicava la independència del país bàltic.

Tot i les temperatures gèlides, unes 15.000 persones van fer aquest dissabte una cadena humana per transportar els fons bibliogràfics de l'antiga biblioteca de Riga a la nova seu, un edifici de 40.000 metres quadrats, amb espai per a 1.000 lectors i per acollir un fons de 8.000.000 de llibres i documents impresos. Els ciutadans s'han anat passant els documents, que aquest diumenge es començaran a catalogar i a distribuir pel nou edifici.
 

 

 

Anar al contingut