La setmana comença amb vent, sol i neu

La setmana comença amb vent de mestral i tramuntana, un cop retirada la pertorbació que ha deixat bones quantitats de pluja tant dissabte com diumenge. La precipitació i els núvols minvaran en general, en favor d'un sol que guanyarà terrreny. S'intensificarà la nevada només al vessant nord del Pirineu.

Actualitzat

La pertorbació responsable de les pluges del cap de setmana continuarà avançant cap al centre d'Itàlia. Aquest moviment obrirà la porta als vents de mestral i tramuntana, i al mateix temps reforçarà la situació de nord al Pirineu. Aquests factors es combinen en els avisos destacats pel Servei Meteorològic de Catalunya, per vent, neu i mala mar.

Per tant, el canvi de les condicions meteorològiques serà notable respecte al dia anterior. El matí serà força tranquil arreu, amb alguns núvols residuals, grans clarianes i bancs de boira a punts del nord-est i la depressió Central.

A la tarda, la nevada del Pirineu s'intensificarà. D'altra banda, creixeran algunes nuvolades a punts del nord-est, amb possibilitat d'algun xàfec puntual, mentre que a la resta el cel es veurà més variable, amb grans ullades de sol. De cara a la nit, la precipitació continuarà al vessant nord.

El vent serà l'altre factor destacat: el mestral bufarà amb cops forts de matinada, i al llarg de la jornada es mantindrà entre moderat i fort, i ho farà a les comarques de Tarragona i també al sud de Barcelona. La tramuntana quedarà restringida a l'Alt Empordà. A cotes altes del Pirineu, el vent de nord també bufarà moderat. Les ventades han superat els 100 km/h a les Terres de l'Ebre. Els cops més forts del dia són:

  • 134 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • 126 km/h a l'Albiol, Baix Camp.
  • 115 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • 108 km/h al Perelló, Baix Ebre.
  • 106 km/h a Mas de Barberans, Montsià.
  • 98 km/h a la Sénia, Montsià.
  • 95 km/h a Reus, Baix Camp.

Pel que fa a les temperatures, les mínimes han baixat molt a alta muntanya fins a valors de -10 ºC. Cap al nord-est les temperatures matinals han baixat entre 3 i 5 ºC, els valors més suaus de la nit han tocat els 10 ºC. El fred continuarà al Pirineu al llarg de les hores centrals del dia, mentre que la resta de màximes seran similars o una mica més altes que les de diumenge.

 

El País Valencià i les Balears quedaran afectats de ple pel vent de mestral, que bufaran de moderats a forts, sobretot a les comarques de Castelló i a la serra de Tramuntana. El cel es veurà poc ennuvolat al País Valencià, mentre que a les Balears esperem alguns ruixats o tempestes.

I els pròxims dies...

Dimarts serà un dia més tranquil, mentre que dimecres arribarà un front molt poc actiu. Les temperatures es recuperaran en el tram central de la setmana. Entre dijous i divendres arribaran algunes cues frontals que podrien reactivar alguns ruixats cap al nord-est i, sobretot, la nevada al Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut