Barcelona

La comissió de garanties del PSC estudia el càstig als tres diputats que van trencar la disciplina de vot

El secretari d'Organització i el portaveu parlamentari dels socialistes demanen a la comissió de garanties del partit que estudiï què fa amb els tres diputats que van trencar la disciplina de vot dijous. Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que s'han negat a tornar l'acta de diputat, podrien rebre sancions econòmiques o, fins i tot, ser expulsats.

RedaccióActualitzat

La comissió de garanties del PSC ja ha rebut l'encàrrec oficial d'estudiar el càstig als tres diputats que van trencar la disciplina de vot dijous al Parlament i no han tornat l'acta de diputat, tal com els ha demanat la direcció del partit. Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura podrien rebre sancions econòmiques o, fins i tot, ser expulsats.

El secretari d'Organització del PSC, Esteve Terradas, i el portaveu al Parlament, Maurici Lucena, han traslladat el cas a la comissió. En un comunicat, asseguren que ha quedat "patent" que els tres diputats van vulnerar l'acord del Consell Nacional del 17 de novembre, que va tenir el suport del 84% dels membres del màxim òrgan de direcció entre congressos.

Cap de les dues parts ha afluixat en la seva posició. A "L'entrevista del diumenge", al canal 3/24, el secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, va insistir a demanar als tres diputats crítics que deixessin l'escó per responsabilitat política i per ètica, no per disciplina. La direcció interpreta que no actuen d'acord amb els interessos del partit.

Els anomenats diputats rebels han recordat, però, que la consulta legal i pactada era al programa electoral del PSC, i tenen la convicció que la seva expulsió arrossegaria la marxa de molts altres companys provocant una gran fractura al partit. Geli, Elena i Ventura insisteixen que no abandonaran els escons. Ho ha refermat la primera en una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio.

Al llarg del cap de setmana s'han sentit diferents veus, tant crítiques com pròximes a la direcció del PSC, en contra de l'expulsió.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut