Una actuació de Jordi Savall, d'arxiu.
Savall es queixa de la desafecció de l'estat espanyol per Catalunya.
Barcelona

Savall es queixa de la falta d'afecte de l'estat espanyol per la cultura catalana

El músic Jordi Savall ha lamentat que l'Estat no l'hagi ajudat mai en els seus projectes de música espanyola. Savall ho ha considerat molt significatiu de la falta d'afecte de l'estat espanyol per la cultura catalana.

RedaccióActualitzat

El músic Jordi Savall ha lamentat que l'Estat no l'hagi ajudat mai en els seus projectes de música espanyola. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Savall ho ha considerat molt significatiu de la falta d'afecte de l'estat espanyol per la cultura catalana.

"Soc l'exemple més clar d'una desafecció de l'estat espanyol en relació amb Catalunya perquè jo, per exemple, no he tingut mai absolutament cap ajuda en tots els projectes que hem fet; hem fet molts projectes de música espanyola durant aquests últims quaranta anys. Mai hem tingut una ajuda de l'Estat."

Savall també ha dit que ha hagut de renunciar als ajuts molt minsos del Ministeri de Cultura per als seus viatges per fer concerts arreu del món, perquè no li sortia a compte ni fer la paperassa. També ha lamentat que el cridin molt més per actuar per Europa o fins i tot a la Xina que no pas a la resta de l'Estat.

Aquest dijous, Jordi Savall actuarà a l'Auditori, a Barcelona, amb un concert titulat "L'Europa musical", amb peces de diversos compositors del segle XVII. L'acompanyarà el grup Le Concert des Nations.

 

Anar al contingut