Imatge del pantà de Boadella
El pantà es va construir l'any 1954 a la conca de la Muga
Darnius

L'embassament de Boadella canvia de nom i passa a dir-se de Darnius

Tot i que el 90% de la superfície del pantà de Boadella pertany al terme municipial de Darnius, el nom oficial és embasasment de Boadella. Aquesta polèmica pel canvi de nom ja fa gairebé 30 que es va iniciar però, ara, la Comissió de Toponímia de la Generalitat ha donat la raó a l'Ajuntament de Darnius.

RedaccióActualitzat

La polèmica a l'Alt Empordà pel canvi de nom del pantà de Boadella ja fa gairebé 30 anys que dura. Ara, després de 45 anys de la construcció, passarà a dir-se pantà de Darnius.

Tot i que la denominació oficial és la d'embassament de Boadella, bona part de la superfície, un 90%, pertany a Darnius i la resta es reparteix entre els termes de Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Maçanet de Cabrenys. És per això, que es reclama que es canviï aquesta denominació per embassament de Darnius.

L'any 1959 es va decidir fer l'embassament de la Muga i estava previst construir la presa al terme municipal de Boadella. D'aquí ve que el pantà agafés el nom del municipi on es construïa. Però a l'hora de construir-lo es van trobar amb una sèrie de problemes que van impedir fer l'excavació en el lloc previst. Els tècnics van haver d'anar pujant riu amunt fins a trobar unes bones condicions d'excavació. La presa, doncs, es va acabar construint al terme de Darnius, però el nom del pantà va continuar sent el mateix, el de Boadella.

Ara, una resolució de la Comissió de Toponímia de la Generalitat ha donat la raó a l'Ajuntament de Darnius. Malgrat això, els boadellencs no hi acaben d'estar d'acord i han decidit presentar al·legacions per proposar que el pantà es passi a dir Darnius-Boadella.

 

Anar al contingut