José Bono, en una imatge d'arxiu.
Bono critica la política lingüística a Catalunya.
Madrid

José Bono insinua que la llengua espanyola està en perill a Catalunya

L'expresident del Congrés José Bono ha afirmat aquest dilluns en un esmorzar informatiu a Madrid que la llengua espanyola és un idioma amb una gran empenta al món, tot i que, segons ell, està en perill en "algun territori peninsular espanyol". Al mateix acte, el director de la Real Academia Española (RAE), José Manuel Blecua, ha negat que l'espanyol estigui en risc de desaparèixer a Catalunya.

RedaccióActualitzat

L'expresident del Congrés dels Diputats i exministre del PSOE José Bono ha afirmat que la llengua espanyola no està en perill enlloc, "tret d'algun territori peninsular espanyol". Bono ho ha dit en el col·loqui posterior d'una conferència del director de la Real Academia Española (RAE), José Manuel Blecua, al Foro Nueva Economia, a Madrid.

L'exministre ha destacat la feina de la RAE per impulsar l'espanyol a tot el món: "Té una gran empenta internacional i el món s'entendria malament sense la nostra llengua". Bono ha lamentat, però, la situació de "perill" de la llengua espanyola en alguna comunitat autònoma, en un al·lusió implícita a Catalunya.

Contràriament al que pensa José Bono, el director de la RAE ha respost durant el col·loqui que "l'espanyol no està en perill enlloc", quan li han preguntat si el castellà està en risc de desaparèixer a Catalunya. Blecua ha dit: "Afortunadament és una llengua amb una gran riquesa en la seva literatura, la cultura, la dimensió internacional i econòmica". El director de la RAE ha assegurat que sap de què parla perquè ha estat professor a Catalunya durant 52 anys.

José Manuel Blecua ha remarcat que "la llengua espanyola s'ha convertit en imprescindible avui per viure en ciutats com Nova York, on es pot residir sense saber cap paraula en anglès".

 

 

Anar al contingut