Barcelona

El diputat de C's Jordi Cañas, investigat per presumpte frau a Hisenda

El Tribunal Superior de Justícia investiga el diputat de Ciutadans per un delicte contra la Hisenda Pública. Se'l relaciona amb un entramat societari que hauria defraudat a Hisenda més de 400.000 euros l'any 2005.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya investigarà el diputat de Ciutadans Jordi Cañas per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública. Se'l vincula amb un entramat d'empreses que hauria defraudat a Hisenda 429.203 euros de la declaració de l'Impost de Societats el 2005.

La sala civil i penal del TSJC ha acordat obrir diligències contra Cañas per les seves "relacions personals i professionals" amb la xarxa d'empreses que hauria comès el frau.

En l'escrit dels jutges s'assegura que Cañas va participar en l'entramat i que la seva col·laboració -com la dels altres investigats- era necessària per cometre el presumpte delicte.

La investigació és fruit d'una querella que la fiscalia va presentar contra Cañas i deu persones més vinculades a l'empresa Inma & Marc Habitatges SL.

Segons la sala, aquesta companyia que hauria estafat Hisenda mitjançant factures falses vinculades a empreses del Grup Corbelia, en què suposadament participava Cañas, i també amb l'increment fraudulent del preu d'adquisició d'un immoble.

El TSJC manté que Cañas era administrador i soci juntament amb la seva exparella de diverses empreses del Grup Corbelia, i també destaca la seva relació laboral i personal amb el presumpte "organitzador" de l'entramat, que era el seu cunyat.

Com que Cañas és aforat, el Tribunal Superior de Justícia es declara competent per investigar aquest cas, que va denunciar la fiscalia.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut