Barcelona

Col·lapse en molts hospitals coincidint amb l'epidèmia de grip

Les urgències als centres hospitalaris estan col·lapsades coincidint amb l'epidèmia de grip. La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) ja ha sol·licitat una reunió urgent amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per la situació que viuen aquests dies molts hospitals i ambulatoris. Més que per la grip, la Confavc denuncia que aquest col·lapse ve motivat per les retallades als serveis.

RedaccióActualitzat

La imatge dels passadissos d'urgències plenes de lliteres amb pacients es repeteix aquests dies en molts centres hospitalaris. No és una situació nova, perquè coincideix cada any amb l'epidèmia de la grip. Aquest fenomen passa als hospitals amb instal·lacions més antigues i on les inversions per actualitzar no han arribat quan estava previst. A Bellvitge haurien d'haver inaugurat fa 4 anys un nou espai, on la previsió és que sempre tothom tindrà una habitació pròpia.

Els usuaris ja han denunciat el col·lapse dels serveis d'urgències. La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) ha sol·licitat una reunió urgent amb el conseller de Salut, Boi Ruiz. Les associacions veïnals asseguren que en alguns casos hi ha hagut més de 24 hores d'espera d'algun pacient per ser ingressat per falta de llits i han atribuït aquesta situació a les retallades en els serveis i no a l'epidèmia de grip que ha fet augmentar els casos en urgències d'hospitals i ambulatoris.

En un comunicat, la Confavc relaciona directament "el col·lapse dels serveis d'urgències que aquests dies s'està vivint a molts hospitals i centres d'atenció primària de Catalunya amb la política de retallades socials i tancament de serveis que el govern de CiU ha executat des que va arribar al govern". Els veïns volen reunir-se amb Boi Ruiz "amb l'objectiu d'analitzar la situació i reactivar els serveis disminuïts o tancats en alguns barris". "La situació que s'està vivint als passadissos i vestíbuls de molts centres des de fa moltes setmanes és absolutament denigrant per a les persones malaltes i els seus familiars", denuncia la Confavc.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut