El primer congrés mundial sobre Gaudí se celebrarà a l'octubre

El congrés sobre Antoni Gaudí tindrà lloc del 6 al 10 d'octubre i se centrarà en la tasca que va fer a la Colònia Güell. A l'esdeveniment s'analitzaran prop de 500 caixes de documents i objectes inèdits que s'han recuperat recentment.

RedaccióActualitzat

Barcelona acollirà al mes d'octubre el primer congrés mundial sobre Antoni Gaudí, que se centrarà en la tasca que va fer a la Colònia Güell. Al congrés, organitzat pel The Gaudí Research Institute (TGRI) juntament amb la Universitat de Barcelona, s'analitzaran prop de 500 caixes de documents i objectes inèdits que han sortit a la llum recentment, gairebé 90 anys després de la seva mort.

Entre les troballes hi ha un visor que permetia a Gaudí visualitzar les seves fotografies com si les hagués fet en tres dimensions i també nombrosos plànols de l'arquitecte Puig Boada, deixeble de Gaudí, entre d'altres. Part d'aquest material serà analitzat per experts d'arreu del món en aquest congrés, enfocat com una plataforma d'interacció entre especialistes.  

L'esdeveniment, que tindrà lloc del 6 al 10 d'octubre, pretén tenir un impacte a nivell internacional i la voluntat de proposar noves línies d'investigació.

Per una altra banda, la Universitat de Barcelona vol crear un institut interdisciplinari de recerca gaudiana ja que l'àmbit d'estudi és molt ampli.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut