L'escultura "7 poetes" de Plensa dialoga amb la muntanya d'Andorra. (Foto: EFE)
L'escultura "7 poetes" de Plensa dialoga amb la muntanya d'Andorra. (Foto: EFE)
Andorra la Vella

Jaume Plensa inaugura l'escultura "7 poetes" a Andorra

El conjunt escultòric està format per set figures humanes que remeten als "estilites" de Constantinoble i es pot veure com una metàfora de les set Parròquies andorranes. Busca una imatge de calma i reflexió enmig del brogit de la ciutat.

RedaccióActualitzat

L'escultor Jaume Plensa té una nova obra a Andorra, un país que ja exposa diverses peces de l'artista barceloní. Es tracta del conjunt escultòric "7 poetes", que busca una imatge de calma i reflexió enmig del brogit de la ciutat.

Ubicades a la plaça que recorda la pedagoga Lídia Armengol, Plensa ha dissenyat set figures de forma humana, de 2,1 metres d'estatura, assegudes en set columnes d'uns deu metres d'altura, translúcides, que a la nit tenen la particularitat que s'il·luminen en diferents colors.

Adquirit per la Banca Privada d'Andorra (BPA), que ha cedit el conjunt escultòric al Comú (ajuntament) per un període de vint anys, les figures, que remeten als "estilites" de Constantinoble, poden veure's com una metàfora de les set parròquies andorranes i com un grup "de persones que es coneixen, relaxades, mirant les muntanyes meravelloses que envolten la ciutat", segons l'artista barceloní, que s'ha reconegut emocionat.

Semblants a altres figures que l'escultor té disseminades per tot el món, des de la francesa Niça fins a la nord-americana Jacksonville, són també "poetes que creen vincles entre ells, formant una comunitat". Segons el parer del seu creador, estan "totes unides per l'obsessió de reintroduir la bellesa el dia a dia de la gent".

Plensa, en conversa amb els periodistes, ha explicat que ara es tracta que s'acabin convertint en un punt de referència per a Andorra. "Espero que es quedin i la gent les abraci com si fossin seves, perquè ara aquesta peça ja no em pertany, sinó que és dels ciutadans, als quals els pas el relleu", ha apuntat.

Aquest és el primer conjunt escultòric que inaugura des que al novembre de 2013 li van lliurar el Premi Velázquez -sense que cap museu espanyol l'hagi felicitat encara, segons ha apuntat Plensa-. L'escultor espera que ara qualsevol viatger que creui Andorra la Vella vagi amb el cap aixecat per poder creuar la seva mirada amb els seus "estilites".

De la seva banda, la cònsol major d'Andorra, Rosa Ferrer, creu que el conjunt escultòric de Plensa "reforça la capital del Principat en l'acostament de l'art a la ciutadania" i el seu emplaçament en el nucli institucional més rellevant del país, al costat de la seu del Consell General, invita a reflexionar "sobre el futur de la política al servei de les persones".

Anar al contingut