Pàgines del manuscrit de la comèdia inèdita de Lope de Vega. (Foto: EFE)
Pàgines del manuscrit de la comèdia inèdita de Lope de Vega. (Foto: EFE)
Madrid

Troben a la Biblioteca Nacional d'Espanya un manuscrit d'una comèdia inèdita de Lope de Vega

La Biblioteca Nacional d'Espanya el tenia sense saber que es tractava d'una comèdia que es donava per perduda del genial dramaturg del Siglo de Oro espanyol. Es tracta de "Mujeres y criados", escrita entre el 1613 i el 1614, on el genial dramaturg tracta el tema de les jerarquies socials i l'honor a través d'una història d'embolics amorosos situada a Madrid.

RedaccióActualitzat

La Biblioteca Nacional d'Espanya tenia, sense saber-ho, un manuscrit d'una comèdia inèdita de Lope de Vega que es donava per perduda. Es tracta de "Mujeres y criados", escrita entre el 1613 i el 1614, on el genial dramaturg tracta el tema de les jerarquies socials i l'honor a través d'una història d'embolics amorosos situada a Madrid.

Lope de Vega, una de les figures més destacades del Siglo de Oro espanyol, va escriure unes 1.500 obres, però només se'n conserven unes 300, a les quals ara s'hi ha de sumar aquesta. El manuscrit és del segle XVII, té 56 pàgines i el va fer un sol copista. Va arribar a la Biblioteca Nacional el 1886, com a part de la compra de la biblioteca d'Osuna.

La troballa l'ha fet l'investigador Alejandro García Reidy, professor de la Universitat de Siracusa i membre de Prolope, un grup de recerca sobre el dramaturg de la Universitat Autònoma de Barcelona. El manuscrit es publicarà a la pàgina web d'aquest grup i es presentarà oficialment d'aquí a uns mesos a la mateixa Biblioteca Nacional d'Espanya.

 

Anar al contingut