Un alumne escriu fórmules matemàtiques a la pissarra.
El projecte ha estat gestat durant sis anys per un grup de professors de matemàtiques.
Cornellà de Llobregat

Cornellà obre les portes al Museu de Matemàtiques

El nou Museu de Matemàtiques s'ubicarà al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat i té una superfície de 300 metres quadrats destinats a demostrar teormes, jugar amb formes geomètriques o fer càlculs. Està pensat perquè escoles, instituts i famílies experimentin que les matemàtiques no sempre són avorrides.

RedaccióActualitzat

El pMuseu de Matemàtiques obrirà portes el 2 de febrer al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat. L'espai, amb una superfície de 300 metres quadrats, està pensat perquè escoles, instituts i famílies experimentin que les matemàtiques no són necessàriament avorrides o repetitives.

Tots els materials que hi ha al museu són per manipular-los i jugar, i poden "plantejar-se com un repte o si no per passar-s'ho bé i prou", segons ha explicat Pura Fornals, coordinadora de la instal·lació.

El projecte de crear el Museu de Matemàtiques de Catalunya ha estat gestat durant sis anys per un grup de professors d'aquesta matèria, molts dels quals estan en actiu en escoles i instituts. Han fabricat ginys per demostrar teoremes, jugar amb formes geomètriques o fer càlculs.

El nou museu de matemàtiques està vinculat a diversos projectes internacionals orientats a fomentar l'aprenentatge de les matemàtiques fora de l'espai escolar. A més, pretén demostrar que les matemàtiques també poden ser divertides.

 

Anar al contingut