Madrid

Camacho diu que els espanyolistes se senten a Catalunya com a Euskadi quan ETA feia atemptats

La líder del PPC ha defensat que els unionistes pateixen la mateixa manca de llibertat que patien al País Basc amb el terrorisme. Cospedal ha avisat Mas que no es pot pretendre "separar Espanya a cops de matxet". Ho han dit en la inauguració de la convenció del PPC, que té l'objectiu de contrarestar l'empenta sobiranista.

RedaccióActualitzat

La cúpula estatal del PP ha desembarcat a Barcelona amb motiu de la convenció del PP català, que té per objectiu contrarestar el que qualifiquen de desafiament sobiranista. L'encarregada d'inaugurar l'acte al Palau de Congressos de Catalunya ha estat la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, que ha afirmat que no es pot pretendre "separar Espanya a cops de matxet".

De Cospedal ha advertit Mas que els populars no consentiran que se surtin amb la seva els qui volen separar i els qui pretenen "robar" la història conjunta de Catalunya i Espanya. "Qui digui que cal separar Espanya a cops de matxet" és que no sap res ni d'Espanya ni de Catalunya", ha assenyalat Cospedal a l'inici de l'acte, on ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, i ERC, d'estar "mentint" els  catalans amb un "món imaginari" que suposaria deixar Catalunya fora d'Europa.

De Cospedal també ha dit a Mas que no es pot "mossegar" com ho està fent.

Per la seva part, la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha equiparat el procés a Catalunya amb el terrorisme d'ETA . Segons ha dit, els espanyolistes ara se senten amenaçats a Catalunya com se sentien al País Basc quan ETA encara atemptava. "Som un partit que ha patit molt en el passat, a Euskadi, i veig a Mari Mar Blanco. Ara estem patint també, de diferent forma, però amb l'exclusió i el rebuig social. Ens volen dir com hem de viure, com hem d'educar els nostres fills i com hem de governar. O estàs amb ells o no ets català", ha afirmat Camacho.

Sánchez-Camacho també ha avisat el president català que "no és patriota qui divideix, enfronta i fractura", sinó qui "suma", i ha volgut llançar un "missatge de tranquil·litat" afirmant que "el PP és la garantia que seguim sent catalans, espanyols i europeus. Aquest partit evitarà que ningú no ens tregui d'Espanya i Europa", ha exposat. "Volem traslladar a tots els espanyols que Catalunya no és independentista, que no hi ha una majoria separatista", ha dit la dirigent popular a Catalunya.

A la tarda serà el torn del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que té l'encàrrec de rebatre les dades que sostenen el concepte d'espoli fiscal a Catalunya. També parlarà el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Fins a cinc ministres intervindran a la conferència. Però el plat fort vindrà dissabte, quan Rajoy tancarà la trobada i es posarà al capdavant del rebuig frontal del PP al procés sobiranista després que aquesta setmana va assegurar que sap què cal fer per desactivar-lo.

D'aquesta manera, Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal, Cristóbal Montoro i Soraya Sáenz de Santamaría, s'abocaran en suport dels populars catalans igual que en la precampanya del 2012, quan va fer a Barcelona la seva reunió intermunicipal. Coincidència o no, per a la convenció d'aquest cap de setmana es recupera l'eslògan d'aquella ocasió, "Junts sumem", i també l'escenari, el Palau de Congressos de Catalunya.

El titular d'Hisenda parlarà d'economia sota el títol "Juntos saldremos", i Fernández Díaz, de la relació Catalunya-Espanya, amb la ponència "Lo mucho que nos une".

També hi haurà sessions amb historiadors, economistes i altres professionals per rebatre les tesis sobiranistes. Tot amb l'objectiu d'insuflar moral dins les files populars i reforçar el lideratge de Sánchez-Camacho.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut