Vaticà

Hollande defensa la llibertat religiosa de França després de reunir-se amb el papa al Vaticà

El papa Francesc s'ha reunit en privat durant 35 minuts amb François Hollande, al Vaticà. Després de la trobada, Hollande ha dit que França defensa la llibertat religiosa: "És la pàtria de la llibertat de consciència". Unes hores abans de la visita, una bomba artesanal ha esclatat prop d'una església francesa a Roma, sense que hi hagi hagut ferits.

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha visitat aquest matí al papa Francesc. La trobada s'ha fet al Vaticà. L'ambient s'ha anat distenent tot i que ha començat amb les cares molt serioses. Hollande és un gran defensor d'un estat laic. De fet, després d'aquesta primera reunió amb el sant pare, el president gal ha dit que França defensa la llibertat religiosa: "És la pàtria de la llibertat de consciència. Tenim la mateixa determinació a l'hora de denunciar tots els actes antireligiosos, sense fer cap distinció".

Durant la trobada, que ha durat 35 minuts, François Hollande ha parlat amb el pontífex dels conflictes de Síria i del Pròxim Orient, tot i que també haurien sortit en la conversa les qüestions de l'avortament, l'eutanàsia i els matrimonis entre homosexuals. Hollande ha arribat, a més, al Vaticà en un context delicat per a la seva vida privada després de les revelacions sobre les seves relacions amb una actriu, que han generat un fort debat.

Abans de l'audiència papal al president francès, una bomba artesanal ha esclatat aquesta nit prop d'una església francesa a Roma. L'explosió no ha fet ferits, però ha provocat alguns desperfectes en els edificis i els cotxes que hi havia a prop. Ningú s'ha atribuït l'acció.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut