Madrid

El govern espanyol rebaixa l'IVA de les obres d'art del 21 al 10%

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha venut aquesta mesura, que beneficiarà sobretot els sectors més rics de la població, com "un primer pas" per reduir-lo en d'altres àmbits afectats per l'anomenat IVA cultural.

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha rebaixat l'IVA sobre les obres d'art del 21 al 10%. Ho ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest 24 de gener, on ha explicat que és "un primer pas" per reduir-lo en d'altres àmbits afectats per l'anomenat IVA cultural.

La vicepresidenta de l'executiu popular, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat que el govern Rajoy està treballant en mesures fiscals per a "la promoció i la defensa de la cultura a Espanya" en el marc de la reforma fiscal que està preparant el Ministeri d'Hisenda, però que ha decidit avançar aquesta mesura a les entregues d'objectes d'art, un sector que ha qualificat de "fonamental per a Espanya". La vicepresidenta ha dit també que la mesura ja estava acordada.

Així, doncs, les entrades al cine seguiran gravades al 21% mentre que la compra d'art passa al 10%. Això sí, la vicepresidenta ha dit que Montoro mantenint "diferents reunions" i treballant per "aconseguir incentius" per al sector cultural perquè "és un element molt important".

Una de les peticions més reiterades és que la producció cinematogràfica pugui desgravar un 30%. En aquest sentit, la vicepresidenta també s'ha recordat de la Comissió del Cine, formada per representants del sector i del govern espanyol, que ja  va acordar un document amb una sèrie de mesures fiscals, entre les quals hi havia la rebaixa de l'IVA cultural.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut