Barcelona

La reacció d'una mare en veure la seva filla a la madrassa: "No descarto enviar-hi la resta dels meus fills"

Després de veure la realitat sobre nens i nenes, catalans, de famílies musulmanes que estudien en madrasses de Gàmbia, els companys del TN de TVC han buscat la reacció de les famílies d'aquests nens. També han parlat amb uns nois d'un institut d'Olot que fa un any i mig van viatjar a Gàmbia precisament per veure un company que estava estudiant en una madrassa.

RedaccióActualitzat

Després de seguir, en aquesta primera setmana de nous Telenotícies, la realitat sobre els nens i nenes de famílies musulmanes que són enviats a Gàmbia per estudiar l'Alcorà en madrasses, l'equip del TN de TVC ha buscat la reacció de les famílies i amics dels petits protagonistes de la setmana.

Molts dels familiars feia més de dos anys que no havien vist els seus fills i filles. Han pogut veure com viuen els seus infants a les madrasses.

L'Isaitu, mare d'una de les noies, se sent emocionada quan veu el document. Assegura que "la distància és dura", però que veu la seva Hawa contenta i "no descarta enviar-hi la resta dels seus fills." L'Isaitu també creu que quan l'Hawa és a Catalunya "amb ells no té massa respecte". La germana de l'Hawa l'ha vist "canviada, més madura" i creu que allà "estudia més coses que aquí" i fins i tot afegeix que "també ha pensat a anar estudiar en una madrassa."

La Jaliha, té dues filles de 12 i 14 anys, viuen amb la família a Gàmbia i estudien l'Aclorà, però també la resta d'assignatures convencionals. Explica que la seva filla gran "vol anar a l'Arabia Sudí" per saber més coses. Ella creu que les pot aprendre des d'aquí però "respectarà la seva decisió."

En l'últim document que tanca els reportatges, sobre nens catalans que són enviats a Gàmbia a estudiar, també es pot veure la història de l'Ibrahima, que quan estava estudiant en una de les madrasses va rebre la visita dels seus companys de l'institut d'Olot. L'experiència formava part d'un projecte educatiu que consistia a aprofundir en un dels països d'origen dels alumnes de procedència estrangera del centre.

Algunes de les opinions recollides dels companys d'Olot, sobre la seva experiència a Gàmbia, concretava que en les madrasses es "fa un horari molt estricte van a dormir tardet i fan pocs intermitjos." "Són molt estrictes amb els estudis i no em va agradar gaire." De la seva experiència, en van fer un documental que es pot veure a la xarxa, on expliquen les seves impressions de com és el dia a dia d'una escola alcorànica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut