Adrià en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Adrià exposa els seus dibuixos a Nova York. (Foto: ACN)
Nova York

Ferran Adrià exposa a Nova York els dibuixos que fa per visualitzar l'estètica dels seus plats

Ferran Adrià exposa des d'avui a Nova York en la primera mostra centrada en els dibuixos que fa per visualitzar l'estètica dels seus plats.

RedaccióActualitzat

Ferran Adrià exposa a Nova York en la primera mostra centrada en els dibuixos que fa per visualitzar l'estètica dels seus plats. Per Adrià, el dibuix és un element bàsic en la seva investigació culinària. És una eina que fa servir per organitzar i transmetre coneixement, però també com a objecte físic.

L'exposició vol traçar les innovadores idees intel·lectuals i filosòfiques d'Adrià sobre la gastronomia. Unes idees que es presentaran com a gràfics de paret, imatges emmarcades i material efímer relacionat. Un cub mostrarà imatges a gran escala de la cuina d'El Bulli. Al voltant, una sèrie de vitrines mostraran una selecció de llibretes, plenes de conceptes, idees, "collage" de fotografies i dibuixos de plats que pensava i assajava per al Bulli, i esbossos sobre la creació de menús, taxonomies de productes i notes personals; esbossos arquitectònics de la seu d'ElBulli Foundation; reproducció de plats amb plastilina i dibuixos de prototips de diferents estris de cuina.

L'ús del dibuix sintetitza més de vint anys d'innovació a la cuina d'aquest geni dels fogons. I és que la mostra compta amb dibuixos, notes i fotografies fetes al restaurant de la cala Montjoi.

Paral·lelament a la mostra s'han organitzat diverses activitats, entre les quals destaca la projecció de 'Documenting Documenta', sobre la participació del xef català a la Dokumenta12 i l'estrena del film "1846", produït pel Drawing Center, que mostra imatges de cadascun dels plats que Adrià servia a El Bulli. Així mateix, Adrià participarà en una conversa amb Dan Barber, xef i copropietari del restaurant Blue Hill, que tindrà lloc el 23 de gener al New Museum, i en una visita guiada amb el comissari de la mostra, quan obri les portes al públic.

L'exposició "Ferran Adrià: Notes de Creativitat", comissariada per Brett Litman, s'exhibeix al Drawing Center de Nova York fins a l'1 de març, i el catàleg s'ha fet amb la col·laboració d'organismes com l'Institut Ramon Llull. Al setembre, la mostra es podrà veure al MOCA de Cleveland.

 

Anar al contingut