Madrid

La policia espanyola estudia incorporar les Google Glass a les patrulles

La Direcció General de Policia està estudiant els avantatges que les ulleres de realitat augmentada podrien aportar a les patrulles per incoporar-les en un futur no gaire llunyà. El producte encara no està disponible al mercat.

RedaccióActualitzat

Els directors o escriptors de ciència ficció han anat sempre més enllà de la realitat però, a poc a poc, aquesta s'acosta a aquells invents que els visionaris havien imaginat. La policia espanyola podria fer aquest salt en un futur no gaire llunyà ja que està estudiant incorporar les Google Glass a les patrulles.

Les ulleres de realitat augmentada desenvolupades per Google incrementarien la seguretat i l'eficàcia de les intervencions policials en poder accedir de forma immediata a nombroses dades i al mateix desenvolupament de l'acció.

Aquest interès s'emmarca en un projecte anomenat Policia 3.0, que ja està implementant un model de gestió de la seguretat orientat a la qualitat i a la optimització dels recursos humans, materials i econòmics.

Les oportunitats que donen les Google Glass són infinites. Els agents podrien veure amb una senzilla ordre de veu les càmeres de seguretat pròximes al lloc on s'ha comès un delicte, accedir a Street View o capturar imatges i vídeos per al reconeixement facial. Gràcies a internet, i sense moure's de lloc ni necessitar les mans, podrien comprovar dades, entrar a arxius d'antecedents policials i intercanviar informació amb altres patrulles. També podrien monitoritzar i registrar la seva actuació.

Les Google Glass encara no han arribat al mercat però s'espera que ho facin aviat i per això la Direcció General de Policia ja s'ha interessat pels avantatges que poden aportar en àrees com la Seguretat Ciutadana, la Policia Judicial o fins i tot la científica. Les ulleres funcionen com un ordinador portàtil, amb una pantalla HMD muntada davant dels ulls.

Anar al contingut