El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo.
El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, en una roda de premsa del Consell de Ministres.
Barcelona

García-Margallo titlla el sobiranisme català d'excloent, immoral, insolidari i supremacista

Ho assegura en el memoràndum que el ministre ha enviat a les ambaixades espanyoles perquè desacreditin el moviment sobiranista català. En aquest document, de gairebé dues-centes pàgines, i al qual ha tingut accés el diari "Ara", s'afirma que Catalunya no té raons històriques ni de cap mena per demanar l'autodeterminació. De l'espoli fiscal, ve a dir que l'aportació de Catalunya és voluntària, i carrega, també, al sobiranisme la voluntat d'eradicar la llengua castellana.

RedaccióActualitzat

El memoràndum que el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha enviat a les ambaixades espanyoles perquè desacreditin el moviment sobiranista català, el qualifica de nacionalisme excloent, immoral, insolidari i supremacista. En aquest document, de gairebé dues-centes pàgines, i al qual ha tingut accés el diari "Ara", s'afirma que Catalunya no té raons històriques ni de cap mena per demanar l'autodeterminació.

En aquest sentit, el document inclou referències històriques per poder mostrar com els catalans sempre han volgut ser espanyols, i es posa com a exemple des de l'aparició de la ciutat de Barcelona al Quixot fins a la fundació del R. C. D. Espanyol.

De l'espoli fiscal, ve a dir que l'aportació de Catalunya és voluntària, i cita dades de la FAES per situar el dèficit fiscal en menys de 7.000 milions. També carrega al sobiranisme la voluntat d'eradicar la llengua castellana, insisteix en l'argumentari que Catalunya no ha tingut mai tant autogovern com ara, i que els casos d'Escòcia i Catalunya no tenen res a veure des d'un punt de vista legal.

Anar al contingut