Barcelona

La campanya #Camachodemanaperdó per comparar el procés de la consulta amb la violència d'ETA, "trending topic" mundial

La piulada ha impulsat una campanya a Change.org que ha reunit més de 33.000 firmes per demanar que la líder del PPC demani perdó per les seves declaracions on comparava la situació de patiment dels espanyolistes al País Basc mentre ETA matava amb el que ara viu a Catalunya.

RedaccióActualitzat

Més de 33.000 persones han firmat un manifest a la plataforma d'internet Change.org perquè la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, "retiri públicament al Parlament català la comparació entre les persones que volen exercir el dret a decidir i els membres de la banda terrorista ETA".

La campanya de recollida de signatures s'ha difós a través de Twitter sota l'etiqueta #CamachoDemanaPerdó, que ha esdevingut "trending topic" mundial, és a dir, un dels temes més comentats en aquesta xarxa social en l'àmbit global aquest dilluns al vespre. Aquest dimarts continua sent tendència a Catalunya i al conjunt de l'Estat.

La piulada i la petició de firmar es van engegar després que la líder popular va comparar el procés català amb la violència d'ETA en una convenció del partit aquest cap de setmana a Barcelona. Concretament, Camacho va dir que el PP havia patit molt al País Basc i que ara pateix a Catalunya "d'una altra manera".

Diversos polítics catalans també han deplorat les paraules d'Alícia Sánchez-Camacho. El president de la Generalitat, Artur Mas, va qualificar de "festival d'amenaces" la convenció del PPC i la portaveu d'ERC, Anna Simó, va acusar el PP d'"insultar" els catalans amb les manipulacions, falsedats i mitges veritats que va exposar en la convenció política. Simó va indicar que una d'aquestes falsedats es va evidenciar quan la dirigent popular, Alícia Sánchez-Camacho, va comparar la situació social i política de Catalunya amb la del País Basc en temps de violència: "Són arguments deplorables i denunciables."

Anar al contingut