La ministra Ana Pastor, aquest dimarts en l'acte del Cercle d'Infraestructures.
La ministra Ana Pastor ha avançat un nou rècord de passatgers de l'aeroport del Prat. (Foto: ACN)
Barcelona

Nou rècord de l'aeroport del Prat amb més de dos milions de passatgers al gener

L'aeroport del Prat continua creixent en nombre de passatgers després de superar aquest estiu Barajas. Aquest mes, l'aeroport de Barcelona ha batut un nou rècord. Ja ha superat els dos milions de viatgers. Això representa un increment del 4% en relació amb el mateix mes del 2013. Són les dades que ha avançat la ministra de Foment, Ana Pastor, que ha fet una conferència a Barcelona, al Cercle d'Infraestructures.

RedaccióActualitzat

L'aeroport de Barcelona ja ha superat aquest mes de gener els dos milions de passatgers. Això suposa un increment del 4% en relació amb el mateix mes del 2013. La ministra de Foment, Ana Pastor, ha avançat aquest dimarts aquestes dades durant la seva participació en el debat-col·loqui del Cercle d'Infraestructures, organitzat pel Port de Barcelona. Segons la ministra, es tracta d'una dada "magnífica" que contribueix, diu, a reforçar la creença en la millora de la situació econòmica d'Espanya.

Ana Pastor ha recordat que l'aeroport de Barcelona ja va batre el seu rècord de passatgers el 2013, quan va arribar a 35 milions, en un any que ha estat també molt positiu en la recepció de turisme estranger. En la mateixa línia que Barcelona, l'aeroport de Girona-Costa Brava va tancar el 2013 amb un rècord de passatgers, 2,7 milions, i el de Reus va arribar a un milió.

La ministra no s'ha mostrat tan optimista pel que fa al projecte de connexió ferroviària amb la T-1 de l'aeroport del Prat. Pastor s'ha mostrat preocupada per aquesta qüestió. Ha dit que "estem fent els números" per estudiar la viabilitat d'una col·laboració publicoprivada per a aquest projecte. La ministra ha assegurat que el seu ministeri té en marxa inversions en infraestructures en aquest aeroport per valor de 65,3 milions d'euros, com les destinades a la remodelació de les àrees comercials.

Anar al contingut