Desplegament policial als voltants de Can Vies. (Foto: @av_badal)
Desplegament policial als voltants de Can Vies. (Foto: @av_badal)
Barcelona

Sis detinguts per presumptes agressions a un grup d'ultres el 12 d'octubre passat

Les detencions s'han fet aquest dimarts, i aquest matí l'operació continua, per ordre judicial, amb l'escorcoll de Can Vies, un centre okupat del barri de Sants de Barcelona. Una vintena de furgons de la brigada mòbil dels Mossos encerclen la casa.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones per presumptes agressions a un grup d'ultres el passat 12 d'octubre. Se'ls acusa dels delictes de lesions, amb l'agreujant de motius d'odi, i delictes de danys. Són majors d'edat i alguns tenen antecedents policials. Les detencions s'han fet aquest dimarts, i aquest dimecres al matí l'operació ha continuat amb l'escorcoll de Can Vies, un centre okupat del barri de Sants de Barcelona. 

Una vintena de furgons de la brigada mòbil dels Mossos ha encerclat l'edifici en un operatiu ordenat pel jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona. Més d'un centenar d'agents han participat en l'escorcoll i l'interrogatori de les persones que hi havia a dins per mirar de trobar material o indicis relacionats amb els fets. Segons fonts policials, en cap moment s'ha tingut la intenció de desallotjar Can Vies, sinó que l'objectiu era trobar proves que permetin relacionar els detinguts amb la suposada agressió a un grup d'ultres que hi va haver el passat Dia de la Hispanitat.

La baralla va tenir lloc a la carretera de la Bordeta a quarts de cinc de la tarda i va acabar amb diversos ferits lleus. Segons les investigacions policials, els presumptes agressors van sortir de manera organitzada de Can Vies, van actuar amb rapidesa i amb una alta dosi de violència i, en acabat, alguns d'ells van tornar a la casa okupada per refugiar-s'hi. La majoria anaven encaputxats. 

Uns 200 veïns han tallat la carretera de Sants en suport a Can Vies.

Anar al contingut