Aznar i Rajoy, als jardins del campus de les FAES en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Aznar i Rajoy, als jardins del campus de les FAES en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

La FAES elabora un argumentari contra la independència de Catalunya

La FAES ha elaborat un argumentari, de 80 pàgines, contra la independència de Catalunya sota el títol '20 preguntes amb resposta sobre la secessió de Catalunya'. L'estudi de la fundació vinculada al PP defensa que el procés català és il·legal i inconstitucional, nega que hi hagi motius històrics o greuges entre Espanya i Catalunya i alerta dels perills que suposaria una hipotètica independència catalana.

RedaccióActualitzat

José María Aznar, que ja va dir que no anirà a la convenció del PP d'aquest cap de setmana, ha elaborat, a través de la fundació FAES (Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales) que presideix, un ampli document en contra de la secessió de Catalunya, que ha fet públic la vigília de la cita popular a Valladolid.

Amb el títol de "20 preguntes amb resposta" i en forma d'argumentari, elabora un guió sobre com fer front al que considera "el repte català", des del punt de vista històric, jurídic, polític, social i cultural, i conclou que "català i espanyol mai han estat termes excloents" i que la pretensió de separar-los "només pot ser de manera traumàtica." L'estudi de la fundació vinculada al PP defensa que el procés català "és il·legal i inconstitucional", nega que hi hagi "motius històrics o greuges entre Espanya i Catalunya" i alerta dels" perills que suposaria una hipotètica independència catalana."

El document es resumeix en tres conceptes: "debilitat institucional, empobriment sever i aïllament internacional". De fet, pronostica una caiguda d'entre el 19 i el 24% del PIB en els principals sectors, més de quatre vegades més del que ha baixat el PIB espanyol durant la crisi. "Fallida econòmica i social", constata l'escrit de la FAES.

La direcció del PP ha admès que aquest dimarts passat va rebre aquest informe. Amb tot, la secretaria general dels populars ha volgut treure importància a l'absència d'Aznar en la convenció i a la renúncia de Mayor Oreja.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut