Ara fa 40 anys que va ser executat, per garrot vil, Salvador Puig Antich.
Ara fa 40 anys que va ser executat, per garrot vil, Salvador Puig Antich.
Barcelona

"Salvador Puig Antich, cas obert", de Jordi Panyella, mostra noves irregularitats del cas Puig Antich

Han passat quartanta anys de l'excució de Salvador Puig Antich i la seva mort continua envoltada d'incògnites. El periodista Jordi Panyella revela en el llibre 'Salvador Puig Antich, Cas Obert', nous testimonis que confirmen la desaparició de proves clau de l'últim executat pel règim del general Franco amb garrot vil de tot l'Estat.

RedaccióActualitzat

Ara fa 40 anys que va ser executat, per garrot vil, Salvador Puig Antich. Les irregularitats del seu procés han portat el periodista Jordi Panyella a investigar-lo. La recerca li ha permès recollir en el llibre: "Salvador Puig Antich, cas obert", testimonis inèdits fins ara que demostrarien que el sumari de Puig Antich va ser un muntatge policial. Un dels testimonis és de qui va llegir el sumari al judici. Ara revela que es van ocultar documents. 

Un altre dels testimonis clau és el de dues infermeres de l'Hospital Clínic que van atendre Puig Antich de les ferides després de la detenció. Una bala li havia travessat la mandíbula i li van cosir la boca. En aquest estat, dos policies el van interrogar.

L'any 2005 ja es va portar una revisió del cas al Tribunal Suprem. La petició, però, va ser desestimada, segons l'autor del llibre, Jordi Panyella.  

Altres testimonis asseguren que el cos del policia mort presentava més de tres forats de bala, fet que contradeia l'autòpsia oficial. Tot i aquests elements nous, Panyella dubta que el cas es pugui reobrir a l'Estat espanyol. 

El llibre serà aportat com a prova documental a la causa que instrueix la jutge argentina Maria Servini.

La condemna de mort de Puig Antich l'any 1974 va ser l'última efectuada amb garrot vil a l'Estat.

El llibre, que s'ha presentat aquest dimecres a la presó Model de Barcelona, on Puig Antich va ser executat, també inclou una entrevista amb Carlos Rey, redactor de la condemna a mort de l'anarquista. Rey va ser l'advocat de la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, en el cas Método 3. 

Anar al contingut