Barcelona

Els estudiants que vulguin fer Magisteri hauran de superar una prova específica i acreditar un bon domini lingüístic

Els estudiants que vulguin fer Magisteri hauran de superar una prova específica i haver tret més d'un cinc tant a català com a castellà a l'examen de selectivitat.

RedaccióActualitzat

Els estudiants que vulguin fer Magisteri en una universitat pública o privada catalana a partir del curs 2015-2016, hauran de superar obligatòriament una prova d'accés específica. La decisió s'ha pres aquest dijous en una reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya on hi havia els rectors de totes les universitats catalanes.

A la trobada també s'ha acordat que el curs vinent, el 2014-2015, ja s'exigirà a aquests estudiants que treguin com a mínim una mitjana de cinc entre els exàmens de castellà i català de la selectivitat.

Aquesta Prova d'Aptitud Personal, que és com s'anomena, també s'exigirà als estudiants procedents de cicles formatius i així, per primera vegada, hauran de complir els mateixos requisits de coneixement de llengües que els de Batxillerat.

Tot plegat s'emmarca dins de l'estratègia de millora de la formació inicial del professorat, que entre altres coses vol garantir un bon domini de les competències lingüístiques al moment d'entrar a la carrera.

La prova d'accés que s'implantarà d'aquí a un parell de cursos valorarà també altres coneixements, habilitats i competències que els experts consideren imprescindibles per poder arribar a ser un bon mestre.

Dins d'aquest programa aquest curs s'ha posat en marxa un doble grau pilot en Educació Infantil i Primària, de 5 anys de durada, que inclou continguts curriculars per augmentar les competències i coneixements en les àrees de llengua, matemàtiques, ciències i tecnologies. També incorpora una estada obligatòria a l'estranger i un pràcticum en centres educatius de referència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut