Futbol

El Barça ha recordat la figura de Luis Aragonés abans del partit contra el València al Camp Nou

El F. C. Barcelona ha dedicat aquesta dissabte, abans del partit de Lliga Barça-València al Camp Nou (16.00), un minut de silenci a Luis Aragonés. El tècnic, mort aquest dissabte, va dirigir el Barça en una temporada convulsa (1987-88), en la qual va guanyar una Copa del Rei, va tenir una depressió i va viure l'anomenat "motí de l'Hesperia".

Actualitzat

El F. C. Barcelona ha dedicat aquesta dissabte, abans del partit de Lliga Barça-València al Camp Nou (16.00), un minut de silenci a Luis Aragonés. Alguns jugadors del primer equip, components de la selecció espanyola campiona de l'Eurocopa el 2008, han mostrat el seu condol per mitjà de les xarxes socials.

Andrés Iniesta, autor del gol que al Mundial de Sud-àfrica va donar el títol a Espanya el 2010, recorda la figura de l'exseleccionador i li agraeix els seus ensenyaments: "Moltes gràcies per tot allò que ens vas ensenyar, per tot el que ens vas donar... Et recordarem. A reveure, míster. DEP.", ha escrit en el seu compte de Twitter.

El migcampista Cesc Fàbregas recorda que ha mort una persona que el va marcar tant en la seva carrera professional com en la faceta personal. "Descansi en pau míster, gràcies per tot", diu el 'quatre' del Barça.

Luis Aragonés, mort aquesta passada matinada a causa d'una malaltia hematològica, va dirigir el Barcelona en un període convuls. En la temporada 1987-88, el club dirigit per Josep Lluís Núñez era entrenat per l'anglès Terry Venables, que va ser destituït en la cinquena jornada del campionat. Luis Aragonés va ser l'entrenador elegit. El Barça va acabar sisè a la Lliga, eliminat en quarts de final de la Copa de la UEFA, i només la victòria a la final de Copa contra la Reial Societat li va permetre no quedar-se sense classificar-se per a una competició europea per primera vegada en la història.

A mitja temporada, Luis Aragonés, que va tenir una depressió, va haver de deixar el càrrec durant uns partits a Carles Rexach, el seu entrenador ajudant en aquell temps. A can Barça, a Luis se'l recorda per haver donat suport a la plantilla en l'anomenat "motí de l'Hesperia". Tot l'equip -excepte tres jugadors i el tècnic- va demanar la dimissió de la directiva de Núñez per un problema amb les retencions dels contractes d'imatge a Hisenda. Abans del final de la temporada, Núñez va anunciar un nou projecte al capdavant del qual va situar Johan Cruyff.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut