Barcelona

La Fapac critica que el sistema educatiu depengui de la justícia després de la sentència del TSJC

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya no se senten còmodes amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a fixar el 25% de l'horari lectiu en castellà en cinc escoles.

RedaccióActualitzat

El president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), Àlex del Castillo, ha criticat que el sistema educatiu depengui de la justícia, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fixar el 25% de l'horari lectiu en castellà en cinc escoles.

Una resolució amb la que les AMPA no se senten còmodes, ha assegurat Del Castillo durant l'assemblea territorial que la Fepac ha celebrat aquest dissabte a Barcelona.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, va lamentar aquest divendres la sentència, que obliga als directors dels centres afectats a "incomplir" la Llei d'Educació de Catalunya, i ha anunciat que el govern català ho recorrerà.

La trobada territorial ha servit per fixar com a línies de treball incentivar la participació de les famílies a l'escola, el treball conjunt de tots els agents de la comunitat educativa i mantenir l'actual sistema.

La desobediència a la Lomce és una altra de les prioritats que s'ha marcat la Fapac, que preveu una mobilització general el març en contra d'aquesta reforma educativa.

Anar al contingut