Una onada supera un espigó de la costa cantàbrica.
La força del mar ha superat espigons i ha arrassat ports i platges.
Sant Sebastià

Un fort temporal de mar fa estralls a la costa d'Astúries i el País Basc

Un fort temporal a la costa d'Astúries i el País Basc ha destrossat locals, mobiliari urbà i arbres situats a primera línia de mar. A la costa basca s'ha decretat l'alerta vermella per forts vents.

RedaccióActualitzat

Un fort temporal de mar ha escombrat la costa cantàbrica. Astúries i el País Basc estan en alerta per onades de més de set mestres que han fet estralls a primera línia de mar. L'aigua ha destrossat locals, mobiliari urbà i arbres. Els veïns no recorden una situació similar a la zona.

Les destrosses més importants s'han registrat a Luanco, Ribadesella, Llanes o Luerca, a Astúries. A la Corunya, a Galícia, l'aigua ha provocat destrosses al passeig marítim.

A la costa basca, la zona més afectada és Bermeo. En aquesta localitat, les destrosses han estat molt importants. El lehendakari Iñigo Urkullu s'hi ha desplaçat per veure sobre el terreny els afectes del temporal.

Les imatges més espectaculars, però, són de Sant Sebastià, on l'aigua ha fet desaparèixer durant hores la platja de la Concha. El mar fins i tot ha arribat a la part vella de la ciutat, on ha inundat baixos i locals.

Urkullu ha fet una crida als ciutadans demanant precaució i que en tot moment se segueixin les indicacions de les autoritats.

La situació que viu la costa basca no es veia des de final del 2011. S'espera que hi hagi onades de fins a 7 metres d'altura acompanyades de forts cops de mar i marees molt vives.

Anar al contingut