Susana Díaz ha compartit escenari amb Pere Navarro i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín.
Susana Díaz ha compartit escenari amb Pere Navarro i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín.
L'Hospitalet de Llobregat

Susana Díaz veu els socialistes "atrapats en un xoc de trens entres separatistes i separadors"

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, defensa la reforma de la Constitució i ha criticat el xoc de trens entre sobiranistes i populars davant la consulta. Díaz, que ha admès alguna desavinença amb Navarro, ha apostat per la bona marxa de les relacions entre PSC i PSOE.

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que ha visitat Catalunya, ha defensat la reforma de la Constitució i ha criticat el xoc de trens entre sobiranistes i populars davant la consulta. Díaz, que ha admès alguna desavinença amb Pere Navarro, ha apostat per la bona marxa de les relacions entre PSC i PSOE.

Díaz ha participat en un acte del PSC a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat, des d'on ha deixat clar que el socialisme està "atrapat en un xoc de trens entre separatistes i separadors". Per això Díaz ha afirmat que els socialistes "no permetran" que es polaritzi Catalunya o cap a "la soledat i l'aïllament" o cap al "centralisme".

Díaz, que ha anunciat que Andalusia ha complert amb l'objectiu de dèficit, ha reclamat un model federal que reconegui la "singularitat" territorial i ha agraït a Pere Navarro que tingui un discurs "coherent, sensat i compromès" malgrat "la incomprensió".

"Els pitjors presidents en el pitjor moment"

Per la seva banda, el primer secretari del PSC creu que la situació política entre Catalunya i Espanya s'explica en clau institucional. "No és un problema entre Catalunya i Espanya, sinó entre governs; els pitjors presidents en el pitjor moment", ha dit.

Navarro ha apostat pel diàleg, tal com han fet, diu, els socialistes amb el document de Granada, i ha marcat distàncies entre PP i PSOE. Navarro també ha carregat contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la immersió lingüística: "La cultura i la llengua mai han estat un problema, sinó un motiu de convivència, diguin el que diguin els tribunals i la dreta separadora".

A l'acte a la Farga de l'Hospitalet no s'ha vist cap representant dels sectors crítics.

Anar al contingut