De les pluges al sol

Dia a l'inrevés i més càlid. Si durant els darrers dies el temps començava assolellat i acabava núvol, avui serà a la inversa: arrencarà amb núvols i precipitacions i acabarà força serè. Les ventades de ponent a l'interior i garbí a la costa s'encarregaran de netejar el cel del país. Màximes properes als 20 ºC.

Actualitzat

Un sistema frontal creuarà Catalunya durant la primera meitat del dia i cap al tard ja es trobarà a Itàlia. Com que va molt ràpid, el cel canviarà molt entre les primeres hores del dia, amb paraigua, i la tarda, amb grans clarianes. Tindrem una mica de tot: neu, pluja, núvols, sol, ponent, garbí i temperatures més altes.

El Servei Meteorològic de Catalunya té els avisos activats per neu, estat de la mar i per vent.

De la pluja al sol. El dia començarà amb el terra moll a gran part del país, amb l'aigua corrent pels carrers dels pobles del Pirineu i Prepirineu. En canvi, el terra estarà sec o força eixut a l'Empordà i Terres de l'Ebre. La majoria de pluges hauran marxat cap a les 10 del matí i les clarianes guanyaran terreny amb rapidesa a causa del vent ponent. El ponent serà moderat amb algun cop fort a l'altiplà de la Segarra, prelitoral i serralada Transversal, i el vent serà de garbí a la costa nord-catalana amb moderada intensitat. La garbinada ha arribat a cops de:

  • → 120 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • → 103 km/h a Calonge, Baix Empordà.
  • → 101 km/h a Puig Sesolles, Vallès Oriental.
  • → 99 km/h a Ulldeter, Ripollès.
  • → 69 km/h a Palamós, Baix Empordà.
  • → 68 km/h al port de Llançà, Alt Empordà.

A primera hora de la tarda encara quedaran alguns reductes de pluges febles al Pirineu de Lleida. La cota de neu es mantindrà durant tot el dia per sobre dels 1.000 metres. Les clarianes arribaran a totes les comarques, si bé el cel no quedarà net del tot, amb teranyines de núvols alts i prims. El vent de ponent minvarà durant la tarda.

Les temperatures, tant mínimes com màximes, pujaran. L'ambient no serà tan fred de bon matí, amb glaçades només restringides a muntanya. Les temperatures pujaran entre 3 i 8 graus respecte a dimarts. Les màximes també pujaran, entre 2 i 4 graus, i això farà que els valors més elevats del dia toquin els 20 ºC al migdia a punts de les comarques litorals.

I per als pròxims dies...

Continuarà el trànsit continu de sistemes frontals, i dia sí dia no ens en passarà un, tot i que, en la majoria dels casos, els fronts seran força febles i només seran una mica més actius al Pirineu. Les temperatures pujaran i l'ambient serà molt suau al migdia, amb valors que tocaran els 20 ºC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut