Barcelona

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears guanyadora de la primera edició del premi Martí Gasull i Roig

La Plataforma per la Llengua ha entregat aquest dimarts el primer premi Martí Gasull i Roig a la millor iniciativa en defensa del català. L'Assemblea de Docents de les Illes Balears, ha estat la guanyadora i compatia amb la Viquipèdia en català i l'activista d'Elx Joan Carles Martí. L'acte s'ha celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona. El guanyador ha obtingut un premi en metàl·lic de 3.000 euros i un guardó creat específicament per a l'ocasió.

RedaccióActualitzat

La Plataforma per la Llengua ha entregat aquest dimarts el primer premi Martí Gasull i Roig a la millor iniciativa en defensa del català.

El guardó s'ha fet per votació popular, i la proposta guanyadora ha estat, l'Assemblea de Docents de les Illes Balears. Entre els finalistes també hi havia la Viquipèdia en català i l'activista d'Elx Joan Carles Martí. L'acte s'ha celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona.

Més de 300 persones han participat en el decurs d'aquesta primera edició i s'han presentar un total de 96 candidatures diferents a guanyar el guardó. Entre el jurat que ha decidit els tres finalistes hi ha: Carles Torner i Pifarré, Bernat Joan i Marí, Joan Francesc Mira, Empar Moliner i Ballesteros, Jordi Manent i Tomàs, Bernat Gasull i Roig i Òscar Escuder i de la Torre. El guanyador també s'ha decidit per un procés de vot popular a través del web: premimartigasull.cat.

Aquesta és la primera edició d'un premi que lliurarà cada any la Plataforma per la Llengua a persones físiques o jurídiques que hagin contribuït a la millora de la situació de la llengua catalana, i que, a més d'esperonar l'activisme lingüístic, pretén homenatjar i recordar la figura d'un dels seus fundadors i principal impulsor de l'entitat, mort el setembre de 2012 en un accident de muntanya a l'Himàlaia.

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears, guanyadora de la primera edició del premi Martí Gasull i Roi, s'ha endut un premi en metàl·lic de 3.000 euros i un guardó creat específicament per a l'ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment i que ha dissenyat nombroses distincions, com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya o els Premis Nacionals de Cultura, entre moltes altres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut