Barcelona

ICV-EUiA demana la dimissió de Boi Ruiz per ocultar dades sobre la xifra de nens malnodrits

El PSC demana la compareixença del Ruiz, Munté i Rigau per ocultar els casos de malnutrició infantil.

RedaccióActualitzat

Iniciativa-Esquerra Unida ha demanat la dimissió del conseller de Salut, Boi Ruiz, per haver amagat les dades de malnutrició al Parlament, després de l'informe del síndic de greuges. Els ecosocialistes han emplaçat Esquerra Republicana a demanar responsabilitats.

El portaveu de Salut al Parlament per part d'Iniciativa, Josep Vendrell, ha assegurat que el conseller acumula molts motius perquè el cessin, i ha reclamat al president de la Generalitat que cessi Boi Ruiz, si no dimiteix.

"En temes com aquests s'ha de ser molt clar, molt curós i ja sigui per ocultació de dades o per incompetència creiem que el conseller Boi hauria de plegar. I exigim al govern de la Generalitat que doni explicacions sobre aquest afer i exigim que es prenguin les mesures necessàries per fer-hi front", ha dit Vendrell.

El dirigent eco-socialista ha apel·lat a la responsabilitat d'Esquerra Republicana com a soci de Govern perquè demanin el relleu del conseller de Salut.

El PSC demana la compareixença de Ruiz, Munté i Rigau

La diputada socialista Eva Granados ha avançat que demanarà les compareixences dels consellers "Ruiz, Munté i Rigau" al Parlament perquè donin explicacions "davant l'ocultació de dades de malnutrició infantil a Catalunya", després de saber-se que Salut ha admès l'existència de 660 casos.

Granados ha recordat que "el mes d'agost passat, el conseller Ruiz va negar que hi hagués casos de malnutrició infantil a Catalunya, i al gener, en una resposta parlamentària ens diu que hi ha deu casos. I ara resulta que n'hi ha 660".

"Després del negacionisme i la hipocresia demostrada pel conseller, exigim que doni explicacions en seu parlamentària d'una vegada per sempre", ha dit la diputada, que ha advertit que "articularem totes les iniciatives parlamentàries que calguin perquè ens aclareixin aquests casos i quines mesures es pensen dur a terme des d'aquestes conselleries per evitar que es produeixin".

Granados ha explicat que la petició de compareixença és per a tres consellers "en una comissió conjunta per donar-li el màxim nivell d'importància". "Ja és hora de parlar de les carències econòmiques de moltes famílies", ha sentenciat la diputada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut