Barcelona

Andrea Camilleri recorda agraït Manuel Vázquez Montalbán en l'entrega del Premi Pepe Carvalho

L'escriptor sicilià ha rebut el guardó en un acte al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona. Ha recordat emocionat i agraït Manuel Vázquez Montalbán, el responsable que, quan tenia 70 anys, descobrís com escriure per atrapar el públic. La visita de Camilleri és un dels plats forts de la setmana de novel·la policíaca "BCN negra", que s'acabarà aquest dissabte.

RedaccióActualitzat

El nom propi d'enguany de la 9a edició del "BCNegra" és Andrea Camilleri. L'escriptor sicilià, un dels grans del gènere, ha recollit aquest dijous el IX Premi Pepe Carvalho en un acte al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona.

Fa temps que Camilleri no es mou de casa, però en aquesta ocasió ha volgut fer l'esforç de ser a Barcelona. Està a punt de fer 89 anys i és un dels escriptors italians més venerats dins i fora del seu país i un dels mestres de la novel·la negra d'aires mediterranis.

Ha acceptat sotmetre's a les servituds de la fama, que detesta, i ser blanc de flaixos i preguntes. Tot per gratitud cap a qui li ha concedit el Premi Pepe Carvalho i cap a la família del seu creador, Manuel Vázquez Montalbán. Ell va ser el responsable que, amb gairebé 70 anys, descobrís com escriure per atrapar el públic. Per això, en rebre el guardó, Camilleri s'ha mostrat molt emocionat i ha destacat l'especial relació de gratitud que l'unia amb Vázquez Montalbán.

De fet, va ser en honor seu que va batejar el seu comissari com a Salvo Montalbano i va ser aquest personatge, sorrut i entranyable, qui el va convertir en un autor d'èxit. Les peripècies de Montalbano expressen sempre una mirada crítica sobre la situació del país i les seves xacres.

Aquest no serà l'únic acte de Camilleri amb els seus lectors. L'escriptor participarà aquest divendres en una conversa amb el filòleg i escriptor Pau Vidal, que és traductor de la seva obra. La trobada, que es preveu multitudinària, es farà a la sala Barts de l'avinguda Paral·lel, a partir de les 17.30.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut