Badia del Vallès

Un veí de Badia del Vallès fa vaga de fam per reclamar abonaments del transport per als jubilats

Ja fa quatre dies que un veí de Badia del Vallès fa una vaga de fam reivindicativa. El veí va estar els últims tres mesos recollint firmes per recuperar els abonaments del transport per als més grans de 65 anys. Des del consistori s'afirma que la crisi econòmica impedeix que s'apliquin aquestes ajudes.

RedaccióActualitzat

Quart dia de vaga de fam d'un veí de Badia del Vallès, al Vallès Occidental, que està acampat a les portes de l'ajuntament. Juan Valenzuela reclama que el govern municipal torni a implantar l'ajuda per al transport públic per a persones de rendes baixes. El consistori al·lega que la crisi els ha obligat a replantejar-se aquesta ajuda.

Valenzuela, que té 53 anys i és un aturat de llarga durada, va començar fa mig any una recollida de signatures per aquesta reivindicació. Va rebre el suport de més de 1.600 veïns per reclamar el dret dels jubilats del municipi a disposar de targetes de transport. Ara manté una vaga de fam indefinida.

Segons el veí de Badia, "aquest és un dret que tenen tots els jubilats quan arriben als 65 anys en aquesta població. Reclamo que disposin de targetes de transport les persones que cobrin menys de 645 euros, tots els jubilats, els pensionistes i els minusvàlids". Valenzuela diu que les seves protestes van començar quan la seva dona, de 67 anys, es va jubilar fa dos anys i ja no va poder sol·licitar la targeta de transport bonificada de l'ajuntament.

L'alcaldessa del municipi, Eva Menor, explica que una part d'aquesta partida es fa servir ara per cobrir altres necessitats: "Nosaltres no estem disposats en aquests moments a reprendre aquesta mesura perquè hem de donar resposta a altres preocupacions com els aliments, com beques, com l'assistència a gent gran per sobre d'altres tipus de necessitats".

Valenzuela demana una entrevista amb l'alcaldessa, però des de l'ajuntament s'assegura que ja s'ha parlat amb ell i que no poden impedir la protesta. Badia del Vallès és el municipi amb la renda per capita més baixa de Catalunya. El 30% de la població és atesa pels serveis socials.

 

 

Anar al contingut