Roses

El Parlament tramitarà una llei a mida per poder construir el nou Bulli al Parc Natural del Cap de Creus

Una llei a mida i exprés permetrà construir El Bulli 1846, el nou projecte del cuiner Ferran Adrià. El centre, dedicat a la investigació i la divulgació de la cuina d'avantguarda, es podria inaugurar a principis del 2016 i comptarà amb 4.000 metres quadrats de superfície. Gran part de les noves instal·lacions seran soterrades, amb murs de pedra esglaonats. El projecte té tot el suport institucional i es treballa per dissipar tots els dubtes sobre l'impacte mediambiental.

RedaccióActualitzat

El Parlament tramitarà una llei a mida per poder construir el nou Bulli al Parc Natural del Cap de Creus. Una llei exprés que permetrà construir El Bulli 1846, el nou projecte del cuiner Ferran Adrià. El centre, dedicat a la investigació i la divulgació de la cuina d'avantguarda, es podria inaugurar a principis del 2016.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, explica que "és un projecte estratègic pel progrés del país i que per això es farà una llei expressament per permetre la construcció d'aquest centre d'investigació gastronòmica i un museu." Vila ha afegit que es tracta "d'una magnífica oportunitat per remuntar la Cala Montjoï". La nova norma es justifica per l'interès públic del projecte, segons ha explicat el conseller.

El nou projecte presentat aquest divendres ja ha aixecat polseguera. Des del col·lectiu de defensa del medi ambient de la Institució Alt empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAED) consideren que "Cala Montjoï no és el lloc ideal per ubicar-lo" i opinen "que el projecte és una agressió directe en un espai protegit". D'altra banda el president de l'estació nàutica i de comerciants de Roses, Miquel Gotanegra, opina que "és la millor opció per potenciar el turisme a l'hivern."

Tindrà un sostre de 4.400 metres quadrats, un 200% més gran que l'actual. Gran part de les noves instal·lacions seran soterrades, amb murs de pedra esglaonats, que busquen integrar-se en el paisatge de la Cala Montjoï. Per Ferran Adrià, "el cor del projecte serà l'equip creatiu que hi treballarà" i serà un projecte que "revolucionarà el concepte de museu" que ha qualificat de "donació a tots els catalans".

Un cop l'any els cuiners faran sopars. La meitat dels comensals hi accediran per sorteig i de forma gratuïta. Amb les aportacions de l'altra meitat es farà viable el projecte. El Bulli 1846, dit així pel nombre de plats que va crear el restaurant, es farà realitat gràcies a una inversió privada de 9 milions d'euros.

Les obres començaran a l'estiu i s'obriran les portes el 2016 tot i que el projecte s'exposarà al públic al Palau Robert, de Barcelona, al maig.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut