Barcelona

La Generalitat ha presentat el recurs al TSJC per evitar que 5 centres hagin de fer el 25% de les classes d'un curs en castellà

Aquests són els principals arguments del recurs presentat aquest divendres pel Govern de la Generalitat contra les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a la Generalitat a fixar el 25% de l'horari lectiu en llengua castellana en 5 casos particulars.

RedaccióActualitzat

Els arguments que la Generalitat ha fet arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per intentar evitar que 5 centres hagin de fer el 25% de les classes d'un curs en castellà, expliquen que la sentència rebuda "vulnera la Constitució, l'Estatut i la Llei d'Educació de Catalunya"Ensenyament vol demostrar que "el castellà no té un tractament residual al sistema educatiu vigent."

El recurs explica que un tribunal "no pot fixar un percentatge de llengua determinat perquè és inconstitucional." Aquest paper, diu, "correspon a la Generalitat". I en segon lloc, "crear grups amb usos diferents de llengua dins d'un centre va contra l'Estatut "i la Llei d'Educació de Catalunya. 

Aquestes són les raons del Departament. El que no avança la consellera és quina ordre donaran als directors dels centres afectats si quan acabi el termini, d'aquí un mes, el Tribunal encara no s'ha pronunciat. El que es descarta és no acatar un mandat judicial.

Aquesta tarda, per acabar de judicialitzar el conflicte pel castellà, Convivència Cívica ha denunciat el Tribunal Superior de justicia davant la fiscalia de menors per haver divulgat els noms dels nens que han demanat l'ensenyament en castellà. Per la seva banda, la confederació cristiana d'associacions de pares ha fet arribar una carta a les seves AMPES alertant que "l'aplicació d'aquesta sentència pot provocar conflictes entre les famílies."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut