Palma

El jutge Castro ordena investigar l'origen de la fotografia que mostra la infanta declarant

El jutge Castro ordena investigar l'origen de la fotografia que mostra la infanta declarant. La imatge ha aparegut en portada al diari "El Mundo" amb la marca d'aigua de la xarxa social de vídeos Wouzee. A la sala no podien entrar ni telèfons mòbils, ni càmeres ni tauletes.

RedaccióActualitzat

Qui va fer la foto de la infanta declarant? Això és el que es pregunta el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro. El magistrat ha ordenat obrir una investigació per determinar l'origen d'una imatge que, si s'haguessin complert les condicions de seguretat, no es podria haver fet.

La imatge ha aparegut publicada al diari "El Mundo" amb la marca d'aigua de la xarxa social de vídeos Wouzee. La fotografia es va fer dins la sala de vistes en què aquest dissabte declarava com a imputada la infanta Cristina.

A la imatge apareix la filla del rei d'esquena, a la butaca en què va estar asseguda durant la declaració, i amb els seus advocats a l'esquerra de la imatge.

El jutge havia dictat anteriorment un acte en què es prohibia expressament la gravació d'imatges a l'interior.  A la sala hi havia una quarantena de persones que no podien portar cap aparell electrònic, ni càmeres, ni mòbils ni tauletes. De fet, el contingut de la declaració ni tan sols es va gravar en vídeo, sinó que només es va enregistrar en àudio.

Castro es va aplicar a ell mateix, i també al fiscal anticorrupció, aquesta prohibició, i només en va exceptuar els funcionaris adscrits al jutjat de guàrdia i els membres del servei medicoforense.

Les mesures de seguretat no van impedir que es conegués el contingut de la declaració. Advocats defensors i parts del judici van explicar la seva versió dels fets malgrat que les diligències d'un procés d'instrucció és secret.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut