Estelada al balcó. Imatge difosa per un tuitaire.
Sant Celoni

ERC demana a Llanos de Luna que aclareixi si la Guàrdia Civil va "prendre nota" de balcons amb estelades a Sant Celoni

ERC demanarà la compareixença al Parlament de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, perquè expliqui si agents d'aquest cos "van prendre nota" d'adreces particulars de Sant Celoni on hi ha penjades estelades al balcó, tal com han denunciat alguns ciutadans.

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil van "prendre nota", segons van denunciar dissabte diversos testimonis, dels balcons que tenen estelades pejanades a la plaça de la Vila de Sant Celoni. "Una provocació" que ha portat ERC a demanar la compareixença de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, al Parlament perquè en doni "explicacions".

Els republicans ho demanaran formalment dilluns. Ho ha anunciat el vicesecretari de Comunicació de la formació, Oriol Amorós, qui ha dit que si "es comprova" que efectivament els agents van prendre nota dels habitatges que tenen penjades estelades al balcó, tal com han apuntat alguns veïns, serien uns fets "de gravetat, vulneració de drets fonamentals i incomprensió de la normalitat democràtica". El també portaveu del partit ha recordat que les competències en seguretat són "exclusives" de Catalunya. En aquest sentit, si tot plegat es confirma, ERC considera que és "inadmissible i contrari a un estat de dret i democràtic".

Resposta contundent a la xarxa

Tan aviat com la notícia es va difondre per la xarxa, els tuitaires van crear l'etiqueta #GuardiaCivilTincEstelada i les respostes de tot tipus no es van fer esperar.

{cke_protected}

Manifestar-se per l'escola en català

ERC ha fet també una crida a la participació ciutadana pel que fa a la mobilització que ha convocat aquest dilluns la plataforma Somescola en contra de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà als centres on els alumnes ho demanin. Volen que la concentració sigui "un fort missatge d'unitat civil en defensa de la igualtat d'oportunitats i de la llibertat" dels alumnes, ha afegit, que implica conèixer les dues llengües, el català i el castellà.

Consideren que és "un atac" dels "aparells de l'Estat que actuen amb molta mesquinesa". "No només ataquen la llengua sinó que per primer cop busquen la divisió", la provocació i el conflicte "als centres escolars", ha denunciat. Per tot plegat, Amorós ha dit que la decisió judicial contra la immersió lingüística a les escoles és un atac a la llengua i també "a la convivència".

 

Anar al contingut