Gaza

Troben a Gaza una escultura d'Apol·lo de bronze de 2.500 anys

L'estiu passat un pescador va trobar al mar de Gaza una escultura d'Apol·lo de bronze de 2.500 anys d'antiguitat. La seva idea, en comprovar que no era d'or, va ser vendre-la per internet. La policia va ser l'única que va respondre a l'oferta i, finalment, el govern ha decidit restaurar-la i exposar-la en un museu.

RedaccióActualitzat

Una nit del mes d'agost el pescador Mounir va sortir amb la seva barca. Era davant de la ciutat de Deir al-Balah, a la Franja de Gaza, quan a la xarxa de pescador li va quedar atrapat un objecte que brillava. Era el braç d'una escultura d'Apol·lo. La peça, d'època hel·lenística, pot tenir uns 2.500 anys i és de bronze, però a causa de l'erosió marina brillava com l'or.

Mounir la va amagar a casa seva i va pensar que si aconseguia vendre aquella escultura colossal guanyaria molts diners. Però l'Apol·lo no era d'or, era de bronze. El valor només era arqueològic. La sorra i les aigües de la costa de Gaza amaguen més de 5.000 anys d'història fascinant. Múltiples civilitzacions de grecs, egipcis, romans... han passat per aquelles terres.

Aleshores Mounir va intentar vendre l'Apol·lo per internet per mig milió de dòlars. Però la policia va ser l'única que va respondre a una oferta d'aquesta mena, i li van confiscar la peça.

Ara el govern vol restaurar-la i exposar-la en un museu. Mounir espera una recompensa.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut