Los Angeles

Mor als 85 anys l'actriu Shirley Temple, la nena prodigi de Hollywood

Qui va ser una de les icones cinematogràfiques de Hollywood dels anys 20 ha mort als 85 anys per causes naturals.

Amb només sis anys va aconseguir l'Oscar per "Bright Eyes".

Retirada del cinema formalment als 22 anys, la seva imatge va generar una forta onada de marxandatge.

RedaccióActualitzat

L'actriu Shirley Temple, una de les icones cinematogràfiques de Hollywood dels anys 20, ha mort als 85 anys a Califòrnia per causes naturals, segons ha informat un portaveu de la família.

La nena prodigi va començar a actuar de ben petita, amb només tres anys, imitant les grans actrius de Hollywood dels anys 20, però els seus dots com a actriu, ballarina i cantant ben aviat la van convertir en una estrella mundial.

La jove Temple sovint representava papers de nena òrfena, com a la pel·lícula "Ojos cariñosos" ("Bright Eyes"), el primer film escrit expressament per a ella, on va interpretar una de les cançons més recordades de la seva carrera. I, precisament, gràcies a aquesta pel·lícula i d'altres que va rodar el 1934, es va endur el primer Oscar juvenil de la història amb només sis anys.

Retirada als 22 anys

La seva trajectòria va seguir amb grans èxits, com "La princeseta", però la seva innocència de nena no duraria per sempre. Quan va tenir 22 anys es va retirar formalment del cinema, però va començar a aparèixer a la televisió en alguns programes musicals. A l'edat adulta, l'actriu va iniciar una carrera política i va ser ambaixadora dels Estats Units.

Imatge de marca

Però Shirley Temple serà recordada pel seu personatge de nena dolça que va generar una forta onada de marxandatge. Molts nens i nenes van tenir una nina de la jove estrella o van menjar la seva marca de cereals. Fins i tot es va crear el còctel Shirley Temple. Sense alcohol, esclar.

nines Shirley Temple

La nena dels rínxols i els ulls brillants és un mite infantil que el mateix Salvador Dalí va voler immortalitzar en un quadre titulat: "Shirley Temple, el monstre més jove i sagrat del cinema del seu temps".

Dalí

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut