El diputat de C's Carlos Carrizo en sessió parlamentària.
El diputat de C's Carlos Carrizo en sessió parlamentària.
Barcelona

C's assegura que el lema "Un país, una llengua, una escola" el podria subscriure Franco

Les paraules del diputat Carlos Carrizo han sulfurat Oriol Amorós, d'ERC, que ha alçat la veu per qualificar-ho d'insult a la memòria històrica.

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha comparat la immersió lingüística que defensa el govern amb la que es feia durant la dictadura de Franco. Ho ha fet aquest dimecres durant la sessió de control al govern. La comparació ha indignat ERC, que ho ha qualificat d'insult a la memòria històrica.

La picabaralla arran de la política lingüística ha començat quan el diputat de C's Carlos Carrizo ha acusat el govern de voler imposar el monolingüisme a Catalunya. Carrizo s'ha dirigit a les files convergents i ha afirmat: "Promouen eslògans que són de traca: 'Un país, una llengua, una escola'. És un lema que podria subscriure Franco: ERC, CiU i Franco, perdoni que l'hi digui".

Les paraules han indignat Oriol Amorós, d'ERC, que ha replicat: "Escolti'm per una vegada a la vida, escoltin el que no volen escoltar. 45 alcaldes d'ERC afusellats, 793 militants d'ERC afusellats entre l'any 1938 i l'any 1940. Facin el favor de no insultar la memòria!". ERC ha considerat aquesta comparació d'extrema gravetat.

Per part del govern, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha defensat dels atacs de C's assegurant que són ells els primers interessats que hi hagi una llengua hegemònica i en aquesta línia defensen les sentències judicials que obliguen a incrementar el percentatge de castellà a les aules.

Anar al contingut