Londres

Escòcia veuria con un "assetjament" que Londres els negués la lliura esterlina en cas de secessió

Així ho ha assegurat la número 2 del govern escocès, Nicola Sturgeon, en declaracions a la BBC, arran de les informacions que publica aquest dimecres la premsa britànica, segons les quals el ministre d'Economia britànic, George Osborne, està a punt d'anunciar que no acceptaran la unió monetària amb Escòcia en cas que guanyi el "sí" en el referèndum vinculant que s'hi celebrarà el 18 de setembre.

RedaccióActualitzat
Escòcia consideraria "assetjament" que Londres els impedís fer servir la lliura esterlina com a moneda en cas d'independitzar-se del Regne Unit. Així ho ha assegurat la número 2 del govern escocès, Nicola Sturgeon, en declaracions a la BBC, arran de les informacions que publica aquest dimecres la premsa britànica en aquest sentit.

I és que diversos diaris asseguren que el ministre d'Economia britànic, George Osborne, està a punt d'anunciar que no acceptaran la unió monetària amb Escòcia en cas que guanyi el "sí" en el referèndum vinculant que s'hi celebrarà el 18 de setembre. Segons la premsa, a més, el govern britànic té el suport del altres dos grans partits, els laboristes i els liberaldemòcrates.

En un moment en què les enquestes apunten a un augment del suport al "sí" a la independència, Sturgeon ha assegurat que seria "absurd" negar la lliura esterlina als escocesos i que tot plegat respon al "tacticisme". La número 2 escocesa, a més, ha afirmat que "la lliura esterlina és tan seva com nostra".

El president escocès, Alex Salmond, sempre ha defensat que una Escòcia independent mantindria la lliura com a moneda i que continuaria sota la tutela del Banc d'Anglaterra. Per la seva banda, fins ara la postura del govern britànic ha estat que la unió monetària és "poc probable". Ara, doncs, cal veure si Londres anirà més enllà i hi tancarà del tot la porta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut