El document de la Generalitat es titula "Estrechar lazos en libertad".
El document de la Generalitat es titula "Estrechar lazos en libertad".
Barcelona

Què diu Margallo i què hi respon la Generalitat

Catalunya Ràdio ha tingut accés al document del govern català, que rebat el text presentat pel ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, contra la independència de Catalunya. Les 50 pàgines en castellà de l'executiu català desmenteixen, per exemple, que la Generalitat pengi de la Constitució.

Catalunya RàdioActualitzat

El govern català ha presentat un document amb contraarguments al text que va presentar el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García- Margallo, contra a la independència. Catalunya Ràdio ha tingut accés al document del govern català. Es tracta d'un text de 50 pàgines en castellà  titulat "Estrechar lazos en libertad".

En una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", el conseller de Presidència, Francesc Homs, explicava alguns dels punts de l'escrit. Un d'ells recorda que la legitimitat de l'autogovern de Catalunya és anterior a la mateixa Constitució. "Apel·lar que la Generalitat, com diu el document del govern espanyol, penja només de la Constitució, és tan refutable com que la Constitució és del 78 i la Generalitat reestablerta l'any 77", ha dit Homs

Aquests són alguns dels arguments del govern espanyol i com la Generalitat els ha rebatut:

Anar al contingut