Edimburg

El govern britànic es nega a compartir la moneda amb una Escòcia independent

El ministre d'Economia britànic, el conservador George Osborne, que s'ha desplaçat a Edimburg per endurir el llenguatge de Londres contra la secessió, també ha advertit que, si Escòcia arriba a la independència, la part del deute que li correspon serà penalitzada amb uns interessos molt alts.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Economia britànic, el conservador George Osborne, ha confirmat el que ja s'havia filtrat: que no permetran que Escòcia mantingui la lliura esterlina com a moneda i s'independitza. Ho ha dit de manera taxativa: "Si Escòcia es retira del Regne Unit, es retirarà de la lliura."

"Quan els nacionalistes escocesos diuen que la lliura és tan seva com de la resta del Regne Unit, estan dient que els contribuents d'una nació que acaben d'abandonar han de seguir donant suport a la divisa d'aquest nou país? Això és completament absurd", ha afegit Osborne, després que arran de la filtració, aquest dimecres, el govern escocès defensés que la lliura també és seva. La número 2 de l'executiu d'Alex Salmond, que sempre ha assegurat que si s'independitzen mantindrien la lliura, va assegurar que un veto com aquest, si es confirmava, seria "assetjament".

Osborne, que s'ha desplaçat a Edimburg per endurir el llenguatge de Londres contra la secessió, també ha advertit que, si Escòcia arriba a la independència, la part del deute que li correspon serà penalitzada amb uns interessos molt alts.

El govern britànic no està sol en aquest propòsit. Els dos principals partits a l'oposició, els laboristes i els liberaldemòcrates, tenen previst anunciar el seu rebuig a compartir la moneda amb Escòcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut