Madrid

Duran diu que hi ha "coses que no li agraden i que no acaba d'entendre" de la política exterior del govern

Josep Antoni Duran i Lleida critica el memoràndum elaborat pel govern per contestar a l'informe que el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, va enviar a les ambaixades. El líder d'Unió diu que el document no li agrada i rebutja comparar la situació catalana amb la d'Ucraïna, com es fa a l'informe.

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha admès que veu "coses que no li agraden" de la política exterior del govern. En declaracions a Televisió Espanyola, Duran ha explicat que li diu al president, Artur Mas, que no acaba d'entendre algunes actituds. El dirigent d'Unió ha assegurat que ell ja no té res a veure en política exterior perquè és el conseller de la Presidència, Francesc Homs, qui se n'ocupa.

Entre les coses que no li agraden a Duran hi ha el document que ha elaborat el govern per contrarestar el que el Ministeri d'Afers Estrangers ha enviat a les ambaixades per criticar el procés sobiranista de Catalunya. Concretament, el líder d'Unió es nega a comparar la situació de Catalunya i Ucraïna, com fa l'informe. Duran ha dit: "Faré tot el que estigui a les meves mans" per evitar que això passi, "com farien molts ciutadans de Catalunya que no desitgen que això acabi com Ucraïna, que no desitgen que la gent vagi amb pals pel carrer enfrontant-se a la policia, amb morts. Això és una barbaritat. Si ho diu l'informe, ho sento, però jo ho considero una barbaritat". Duran i Lleida ha afegit: "Estic convençut que la gran majoria dels ciutadans no vol de cap de les maneres que, per moltes raons que tingui, per molts sentiments que tingui per aspirar legítimament a la independència de Catalunya, hagi de pensar que cal passar pel que està passant Ucraïna."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut