Part del manifest dels jutges catalans.
Manos Limpias opina que l'actitud dels jutges que defensen aquest manifest suposa "una falta disciplinària molt greu".
Madrid

Manos Limpias denuncia els 33 jutges catalans que defensen la consulta per "possible sedició"

Manos Limpias ha decidit denunciar davant del Consell General del Poder Judicial la trentena de jutges catalans que han firmat un manifest pel dret a decidir. Segons aquest sindicat, l'actitud d'aquests jutges suposa una "falta disciplinària molt greu" i un "possible delicte de sedició"

RedaccióActualitzat

El sindicat Manos Limpias ha presentat una denúncia davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra els 33 jutges catalans que van firmar un manifest a favor del dret a decidir de Catalunya perquè considera que han incorregut en una "falta molt greu per no acatar la Constitució" i en un "possible delicte de sedició".

El col·lectiu denunciant considera que la declaració que va subscriure la trentena de magistrats catalans "no entra dins del dret a la llibertat d'expressió i de manifestació". El sindicat destaca: "Tots els càrrecs públics, i amb molt més motiu els components del Poder Judicial, estan obligats a acatar la Constitució. I aquest manifest suposa, trencar l'ordenament jurídic i, per descomptat, la seva màxima llei, que és la Constitució".

Manos Limpias opina que la societat té motius per estar "profundament alarmada" davant del fet que els qui estan cridats a ser els màxims garants de la legalitat vigent i de l'estat de dret tinguin un "comportament ja no reprovable", sinó que constitueix una falta administrativa molt greu segons l'article 417 de la Llei Orgànica del Poder Judicial. Aquest precepte castiga l'"incompliment conscient del deure de fidelitat a la Constitució, quan així s'apreciés en sentència ferma".

El sindicat demana que es posi en coneixement del tribunal competent i del ministeri fiscal en el cas que "les diligències practicades donin lloc a possibles delictes d'incitació a la sedició o desobediència a les resolucions judicials".

Els magistrats catalans que firmen el manifest defensen la consulta sobiranista perquè els catalans exerceixin el seu dret a decidir, i diuen que això es pot incloure perfectament dins l'actual marc de la Constitució.

Anar al contingut