Caracas

Enfrontaments als carrers de Caracas entre partidaris i detractors de Nicolás Maduro

Partidaris i detractors del president de Veneçuela s'han tornat a enfrontar als carrers de Caracas fins ben entrada la matinada. 23 persones han resultat ferides. La Guàrdia Nacional Bolivariana ha actuat amb contundència, especialment contra els estudiants.

RedaccióActualitzat

Veneçuela viu una altra jornada calenta contra el govern de Nicolás Maduro. Ja fa 12 dies que duren les protestes a Caracas en contra de l'augment de preus, la inseguretat i la política econòmica del govern veneçolà. Partidaris i detractors del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, s'han tornat a enfrontar als carrers de Caracas fins ben entrada la matinada. 23 persones han resultat ferides.

Maduro havia convocat una manifestació contra l'oposició, però unes 3.000 persones han sortit al carrer per protestar contra l'actual govern. Ha estat un desafiament d'una part dels veneçolans a la prohibició de sortir al carrer sense permís.

La policia ha acabat dispersant amb gasos lacrimògens i canons d'aigua un centenar d'estudiants pro oposició concentrats en una de les avingudes principals de la capital veneçolana.

La Guàrdia Nacional Bolivariana ha practicat més detencions, quan encara no s'han alliberat tots els detinguts en la manifestació estudiantil de dimecres, en què van morir tres persones. Igual que en aquella mobilització, la batalla més violenta ha estat al final de la marxa, entre les forces de seguretat i els joves amb més ganes de plantar cara.

Tot i el pols dels joves opositors, Maduro manté el suport de les classes més populars. Abans dels enfrontaments, el chavisme va fer una demostració de múscul al centre de Caracas i els seus van respondre, convençuts que la dreta planejava un cop d'estat, com els diu repetidament el govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut