Melilla

Un centenar de subsaharians entren a Melilla en un nou assalt massiu a la tanca

S'estan a la porta de la comissaria perquè se'ls obri un "expedient d'expulsió", cosa que els permetria tenir accés al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). Les últimes setmanes la pressió migratòria a les fronteres de Ceuta i Melilla ha augmentat molt.

RedaccióActualitzat

Nou assalt massiu a primera hora d'aquest matí a la tanca que separa Melilla del Marroc. Desenes d'immigrants d'origen subsaharià han aconseguit entrar i de seguida s'han dispersat en diversos grups. L'assalt, protagonitzat per unes 200 persones, ha estat cap a les sis del matí. Tot i que en un primer moment s'ha assegurat que una cinquantena de subsaharians han aconseguit el seu propòsit, fonts de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil a Melilla han augmentat la xifra fins al centenar.

La mateixa font assegura que els immigrants irregulars s'estan a la porta de la comissaria perquè se'ls obri un "expedient d'expulsió", cosa que els permetria tenir accés al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). Allà, no només tenen assegurat allotjament, manutenció i sanitat, sinó que, en un futur, poden aconseguir el trasllat a la Península, ja que la majoria de les expulsions no es poden fer efectives perquè els països d'origen rebutgen la devolució

L'altra meitat de persones que han intentat l'assalt massiu saltant la doble tanca de sis metres han estat repel·lits per les forces de seguretat.

Més pressió que mai

Les últimes setmanes la pressió migratòria a les fronteres de Ceuta i Melilla ha augmentat molt. De fet, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han muntat un dispositiu especial de vigilància a la frontera de Ceuta davant la possibilitat que hi hagi un nou assalt massiu. I és que un miler d'immigrants serien a l'entorn de la frontera a l'espera de poder entrar il·legalment a la ciutat.

Des de l'assalt del passat dia 6, on almenys una quinzena de persones van perdre la vida, no n'hi ha hagut cap més. La fiscalia, mentrestant, investiga els fets, que han forçat una compareixença al Congrés del ministre de l'Interior per donar-ne explicacions.

La xifra d'immigrants que ha accedit a Melilla a primera hora d'aquest dilluns s'eleva a un centenar, segons l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil a Melilla (AUGC). El centenar d'immigrants espera ara a la porta de Comissaria perquè se'ls obri l'"expedient d'expulsió" que els permeti tenir
  Els immigrants, en accedir, es van dividir en dos grans grups i van córrer al crit de 'Barça, Barça' escapant de les forces de seguretat, després de treure's les samarretes per fer més difícil la seva detenció.
  Aquestes 100 persones formen part d'un grup de més de 200 immigrants d'origen subsaharià que cap a les 6.00 hores han intentat entrar a Melilla saltant la doble tanca de sis metres d'altura cadascuna i dels que la meitat han estat repel·lits per la Guàrdia Civil i per les forces de seguretat del Marroc.
  La Delegació del Govern ha xifrat inicialment en mig centenar el nombre de persones sense documentació que haurien aconseguit accedir a la Ciutat Autònoma, però aquesta xifra ja supera el centenar ja que part d'ells s'havien dispersat per Melilla en grups. Els primers que han aconseguit accedir al CETI han abatut la barrera d'accés de vehicles a aquestes instal·lacions.
  Segons ha informat un portaveu de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil a Melilla (AUGC), l'entrada es va produir a la zona compresa entre el Barri Xinès i Beni-Enzar.
  L'associació majoritària de la Comandància de Melilla ha subratllat que "la pressió creix cada minut que passa". Els immigrants que han saltat la tanca aquest dilluns van apareixent a poc a poc per la porta de Comissaria, on ara mateix n'hi ha uns cent esperant a complir amb els tràmits administratius, consistents de l'obertura del corresponent "expedient d'expulsió" en aplicació de la Llei d'Estrangeria.
  Un paper que els servirà per aconseguir plaça al CETI, on tindran assegurat allotjament, manutenció i sanitat en règim obert, i la possibilitat en un futur pròxim --mesos o anys en alguns casos-- d'aconseguir el trasllat a la Península, perquè la majoria de les expulsions no es poden materialitzar, atès que els països d'origen rebutgen la seva devolució.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut