Torna el sol però també el vent i la neu

Clàssic temps postfrontal. La pertorbació mediterrània marxarà i tindrem el temps clàssic després del pas d'un front: sol, ruixats, neu i vent. Les temperatures estaran esbojarrades, amb ascens o descens tèrmic, segons si bufa o no bufa el vent.

Actualitzat

La pertorbació del Mediterrani marxarà cap a Itàlia, i l'estabilitat guanyarà terreny a tot el país al llarg del dia. Es retirarà l'aire càlid i ens quedarem a l'espera de l'arribada d'un front de cara a dijous a la tarda.

Cap al sol i l'estabilitat. Al llarg del dia els núvols aniran a menys i el sol acabarà per imposar-se a gran part del país. De bon matí quedaran alguns ruixats residuals a les comarques de Girona i a l'àrea del massís del Port. A la tarda el cel es mantindrà variable a punts de la Costa Brava sud i al litoral i prelitoral central. El temps a la Vall d'Aran tindrà una dinàmica diferent a la de la resta del país, amb núvols fins al vespre. Nevarà feblement a cotes de 1.000 metres al matí i d'uns 1.200 a la tarda.

Es reactiven els vents. La tramuntana a l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre bufaran durant tot el dia. La franja horària en què bufaran més forts serà de matinada i fins a mig matí amb intensitat moderada i cops forts, superiors als 80 km/h. Durant la resta del dia seran més febles. A les cotes del Pirineu el vent de nord serà moderat durant la tarda.
Cops de vent fins a primera hora dia:

  • → 118 km/h a Calonge, Baix Empordà.
  • → 116 km/h a Castelló d'Empúries, Alt Empordà.
  • → 107 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • → 74 km/h a Vandellòs, Baix Camp.
  • → 73 km/h a Espolla, Alt Empordà.

Temperatures esbojarrades. Les mínimes i les màximes s'ajustaran al vent que faci. A les zones ventades les temperatures pujaran lleugerament durant tot el dia; en canvi, baixaran a les zones més encalmades. En general serà un matí sense fred, les temperatures matinals seran molt suaus a la costa amb valors de més de 10 ºC, al mateix temps que al Pirineu les glaçades només tindran lloc a alta muntanya. Les temperatures màximes es mantindran sense canvis, amb els valors més alts del dia entre 16 i 18 ºC.

I per als pròxims dies...

El temps ens oferirà una mica de tot. Dijous, s'acosta un front; divendres, variable, amb ruixats i neu al Pirineu, i cap de setmana radiant. Temperatures sense extrems, és a dir, sense calorades ni fredorades.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut