Trias servint-se aigua durant la conferència. (Foto:ACN)
Trias vol desencallar la inversió en infraestructures a Barcelona.
Barcelona

Trias es reunirà amb Montoro i Pastor per garantir la inversió i continuar les obres de l'estació de la Sagrera

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es reunirà aquesta setmana amb el ministre d'Economia i la ministra de Foment per garantir la inversió amb l'objectiu de continuar les obres de l'estació de la Sagrera.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha avançat que aquesta setmana es reunirà amb la ministra de Foment, Ana Pastor, i el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per desencallar inversions en projectes ferroviaris de gran importància per a la ciutat com la represa de les obres a la Sagrera, prevista per al 15 de març, l'arribada de la xarxa de Rodalies a la T-1 de l'aeroport o la remodelació de l'entorn de l'estació de Sants.

"Els voltants de Sants fan pena, la plaça dels Països Catalans és lamentable i que la primera imatge dels viatgers sigui aquesta és una cosa impresentable", ha afirmat Trias en una conferència al Cercle d'Infraestructures, davant uns 300 empresaris, al World Trade Center.

"Sants és una estació que suporta uns 120.000 viatgers al dia i vas per Espanya i et trobes amb estacions que són immenses i no hi ha ningú", ha lamentat l'alcalde de Barcelona, que ha exigit més implicació i inversió del govern espanyol a l'hora de cobrir el dèficit en transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona, que se situa en uns 546 milions d'euros.

"Tenim un greu problema amb el transport públic a Barcelona, ja que aquest dèficit és una gran irresponsabilitat. I ara tinc la culpa que augmenti la T-10", ha comentat Trias, que considera que la situació "és complexa" i ha criticat que hi hagi gent que "se n'aprofiti" per manifestar-se contra la pujada de tarifes.

Trias també ha lamentat que no hi hagi "manera de connectar l'aeroport amb el centre de la ciutat". "Això és incomprensible, insòlit i no té sentit", ha alertat Trias, que també ha fet una crítica velada al projecte de la línia 9. "Esperem que arribi a l'aeroport el 2016. Això sí, 21 estacions des de Zona Universitària em sembla una connexió ràpida i original", ha disparat amb ironia l'alcalde de Barcelona, que també ha destacat la importància de pols econòmics com la Zona Franca, la Fira de Barcelona, el Born Centre Cultural, el futur barri de la Marina del Prat Vermell, el port de Barcelona i el Morrot o la futura plaça de les Glòries.

Anar al contingut